Veelgestelde vragen

Online je auto verkopen is niet evident en kan heel wat vragen oproepen. Dat is begrijpelijk. Daarom verzamelen wij de meest gestelde vragen en voorzien ze van een duidelijk antwoord.
Aanmelden
Hoe meld ik mijn auto aan?
 
 
Klik op Auto Verkopen in het menu van deze site en volg het stappenplan. Dit duurt amper 2 minuten.
Start bij Stap 1 met de selectie van het merk en model van je auto en word geleid naar Stap 2 waar je meer eigenschappen van je wagen kunt invullen. Bij stap 3 'Aangenaam kennismaken' vragen we enkele contactgegevens, zodat we je onze beste prijs snel kunnen doorgeven.
Je krijgt de mogelijkheid om extra achtergrondgegevens in te vullen. Dit kan onze experts een beter beeld van de auto geven waardoor zij een nog accurater bod kunnen doen.  
Kan ik na het aanmelden nog foto's toevoegen?
 
 
Eenmaal de aanmelding is afgerond, ontvang je een bevestingsmail. Via de bevestigingsmail kan je extra foto's toevoegen. Als je geen foto’s hebt toegevoegd, zal onze klantendienst je hoe dan ook een verzoek sturen om dit te doen.
Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
 
 
Je persoonlijke gegevens worden enkel aangewend om contact met je op te nemen in functie van de verkoop van je auto. Hetzij om extra informatie in te winnen, hetzij om meteen onze prijs door te geven. Ze worden niet doorgegeven aan derden.
Schatting
Kan ik alleen een waardebepaling laten doen?
 
 
Wij kiezen bewust niet voor een geautomatiseerde tool die de waarde van je auto berekent op basis van een aantal basisgegevens. Onze visie is dat iedere auto uniek is, een eigen levensloop heeft gehad en alle aspecten ervan apart moeten bekeken worden om een correcte prijs te kunnen verzekeren.
De berekening van deze prijs is een intensief proces, elk aspect van elke auto wordt afzonderlijk bekeken. Hierin verschilt onze aanpak zeker van collega-aankopers, maar wij garanderen een directe en vooral accurate aanpak.
We raden aan om ons van bij het begin zoveel mogelijk informatie en duidelijke foto’s te verschaffen, want dit helpt ons om sneller en directer te handelen. Onze service is en blijft weliswaar gratis en vrijblijvend. Na ons bod beslis jij om je auto al dan niet te verkopen aan Mijn Auto Moet Weg.
Hoe wordt de beste prijs gegarandeerd?
 
 
Ons voorstel is gebaseerd op de gegevens die je bij het aanmelden hebt ingegeven. Onze experts hebben jarenlang ervaring in het taxeren van auto's. We baseren de schatting op hun inzicht in de Belgische automarkt.
Hoe lang geldt het bod dat ik voor mijn auto krijg?
 
 
Ons bod is een week geldig. Indien deze termijn verstreken is en je toch de wagen wilt verkopen, neem dan gerust contact op.
Is het bod gegarandeerd?
 
 
Ons hoogste bod is altijd gegarandeerd. Dat betekent dat je na acceptatie van dat bod niet meer hoeft te onderhandelen over de verkoopprijs, mits je de eigenschappen van de auto goed hebt omschreven.
Inlevering & verkoop
Hoe gebeurt de inlevering van mijn auto en betaling?
 
 
Een vlotte inlevering gebeurt op afspraak. Onze medewerker overloopt de documenten die je bij inlevering indient. De betaling naar je bankrekening wordt bij het binnenbrengen van de auto onmiddellijk voldaan met een instantoverschrijving. Dit betekent dat u de som meteen op uw bankrekening ziet verschijnen.
Hoe snel wordt mijn auto verkocht?
 
 
Het hoogste bod krijg je ten laatste na 48u of twee werkdagen telefonisch of via e-mail toegestuurd. Als je akkoord bent met dat bod, dan kan je de auto meteen verkopen.
Wordt de staat van mijn auto gecontroleerd?
 
 
Het bod is gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevoerd. Als blijkt dat dat de wagen niet overeenkomt met deze gegevens dan kunnen wij een nieuw bod opstellen. Het oorspronkelijke bod vervalt.
Wat als Mijn Auto Moet Weg mijn auto niet verder verkocht krijgt?
 
 
Eenmaal je je auto hebt verkocht aan Mijn Auto Moet Weg, draag je met de verkoop het eigendom over en vervalt hiermee iedere plicht of verantwoordelijkheid over de auto. Geraakt de auto niet verder verkocht, dan is dit geen zorg voor jou gezien Mijn Auto Moet Weg de nieuwe eigenaar is.
Overige
Kan ik ook mijn auto met schade verkopen?
 
 
Ja, dat kan. Vermeld tijdens je aanmelding welke schade je voertuig precies heeft en voeg een aantal detailfoto’s toe waarop de schade duidelijk te zien is. Op die manier kunnen we de schade correct inschatten en een gepast bod uitbrengen.
Kan mijn voertuig ook opgehaald worden?
 
 
Ja, als u dat wenst maken wij een afspraak voor ophaling van de auto. Als u de auto toch zelf komt inleveren kunnen wij u eveneens terug naar huis brengen. 
Kan ik een bod accepteren en dan annuleren?
 
 
Wanneer je een bod geaccepteerd hebt, maar nadien toch afziet van de verkoop, dan zijn wij op basis van deze 'contractbreuk' genoodzaakt een annulatievergoeding aan te rekenen voor de gemaakte kosten van je dossier.
In dat geval krijg je een annulatiefactuur toegestuurd, die 15% van het verkoopbedrag bedraagt met een minimum van 300 euro.
Wat is de rol van Mijn Auto Moet Weg?
 
 
Mijn Auto Moet Weg koopt tweedehands auto's van een particulier of een bedrijf. Mijn Auto Moet Weg controleert de aanmeldingen, taxeert en biedt de beste prijs voor uw tweedehands auto. Wij nemen dus alle praktische zaken over. Het enige wat je nog hoeft te doen, is uw voertuig online aanmelden en het bod accepteren, bij akkoord.
De ervaringen
van onze klanten
liegen niet ...
 
 
Mijn auto was in 4 minuten aangemeld
 
 
Gegarandeerd de beste prijs
 
 
Bij inlevering kreeg ik onmiddellijk mijn geld
 
 
Geen onderhandelingen met diverse potentiële kopers
 
 
Professionals doen het papierwerk en regelen een gratis terugrit naar huis
Wij hebben zeker 5 bedrijven aangesproken voor de verkoop van onze auto en durven zeggen dat Mijn Auto Moet Weg de beste keuze is. Correct, vriendelijk en een hoge prijs!
 
Jef en Sonia uit Gistel
Nooit gedacht dat mijn auto zoveel nog zou opbrengen en geen gedoe met mensen die over de vloer komen om de auto eens te 'bekijken'. 
 
François uit Erpe-Mere