Veelgestelde vragen

Online je auto verkopen is niet evident en kan heel wat vragen oproepen. Dat is begrijpelijk. Daarom verzamelen wij de meest gestelde vragen en voorzien ze van een duidelijk antwoord.
Aanmelden
Hoe meld ik mijn auto aan?
 
 
Onder Auto Verkopen op deze site kan je een stappenplan volgen. Dit duurt 4 minuten.
Start met de keuze van merk en model van je auto. Klik op volgende stap en vul de eigenschappen van je wagen in. Onder Aangenaam kennismaken vul je je persoonlijke gegevens in, zodat we je onze schatting kunnen mailen. Je kan nog extra info en foto's toevoegen indien je dit wenst. Zo niet, dan druk je op volgende stap. Hiermee kunnen onze experts van start. 
Kan ik na het aanmelden nog foto's toevoegen?
 
 
Eenmaal de aanmelding is afgerond, kan je zelf geen foto’s meer toevoegen. Het is wel mogelijk om nog foto’s van de auto te mailen naar info@mijnautomoetweg.be. Onze medewerkers voegen de foto’s toe aan je dossier. Als je geen foto’s hebt toegevoegd, zal onze klantendienst je hoe dan ook een verzoek sturen om dit te doen.
Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
 
 
Je persoonlijke gegevens worden gebruikt door onze medewerkers om contact met je op te nemen als de aanmelding niet compleet is of om je op de hoogte te brengen van ons hoogste bod. Ze worden niet doorgegeven aan derden.
Schatting
Kan ik alleen een waardebepaling laten doen?
 
 
Zeker. Meld je auto aan op onze website door een aantal vragen te beantwoorden. We raden aan om foto’s toe te voegen, want dit helpt om een correcte prijs voor je auto te bepalen. De waardebepaling is gratis en vrijblijvend. Na de schatting kan je beslissen om je auto al dan niet te verkopen aan Mijn Auto Moet Weg.
Hoe wordt de beste prijs gegarandeerd?
 
 
Ons voorstel is gebaseerd op de gegevens die je bij het aanmelden hebt ingegeven. Onze experts hebben jarenlang ervaring in het taxeren van auto's. We baseren de schatting op hun inzicht in de Belgische automarkt.
Hoe lang geldt het bod dat ik voor mijn auto krijg?
 
 
Ons bod is een week geldig. Indien deze termijn verstreken is en je toch de wagen wilt verkopen, neem dan gerust contact op.
Is het bod gegarandeerd?
 
 
Ons hoogste bod is altijd gegarandeerd. Dat betekent dat je na acceptatie van dat bod niet meer hoeft te onderhandelen over de verkoopprijs, mits je de eigenschappen van de auto goed hebt omschreven.
Inlevering & verkoop
Hoe gebeurt de inlevering van mijn auto en betaling?
 
 
Een vlotte inlevering gebeurt op afspraak. Onze medewerker overloopt de documenten die je bij inlevering indient. De betaling naar je bankrekening wordt bij het binnenbrengen van de auto onmiddellijk voldaan.
Hoe snel wordt mijn auto verkocht?
 
 
Het hoogste bod krijg je ten laatste na 24u. of één werkdag via e-mail toegestuurd. Als je akkoord bent met dat bod, dan kan je de auto al na 24 uur verkopen.
Wordt de staat van mijn auto gecontroleerd?
 
 
Het bod is gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevoerd. Als blijkt dat dat de wagen niet overeenkomt met deze gegevens dan kunnen wij een nieuw bod opstellen. Het oorspronkelijke bod vervalt.
Wat als Mijn Auto Moet Weg mijn auto niet verder verkocht krijgt?
 
 
Eenmaal je je auto hebt verkocht aan Mijn Auto Moet Weg, verkopen wij de auto verder door. Indien er geen geïnteresseerden zijn, dan heb je geen enkele verplichting meer. De auto is immers eigendom van Mijn Auto Moet Weg.
Overige
Kan ik ook mijn auto met schade verkopen?
 
 
Ja, dat kan. Vermeld tijdens je aanmelding welke schade uw voertuig precies heeft en voeg een aantal detailfoto’s toe waarop de schade duidelijk te zien is. Op die manier kunnen we de schade goed inschatten en een gepast bod doen op de auto.
Kan mijn voertuig ook opgehaald worden?
 
 
Nee, Mijn Auto Moet Weg komt de auto niet ophalen. Je komt de auto op afspraak bij ons inleveren en wij brengen je terug naar huis.
Kan ik een bod accepteren en dan annuleren?
 
 
Wanneer u een bod geaccepteerd heeft, maar uiteindelijk toch afziet van de verkoop, dan pleeg je contractbreuk. In dat geval zal je een annuleringsfactuur toegestuurd krijgen. Deze factuur bedraagt 15% van het verkoopbedrag met een minimum van 300 euro.
Wat is de rol van Mijn Auto Moet Weg?
 
 
Mijn Auto Moet Weg koopt tweedehands auto's van een particulier of een bedrijf. Mijn Auto Moet Weg controleert de aanmeldingen, taxeert en biedt de beste prijs voor uw tweedehands auto. Wij nemen dus alle praktische zaken over. Het enige wat je nog hoeft te doen, is uw voertuig online aanmelden en het bod accepteren, bij akkoord.
De ervaringen
van onze klanten
liegen niet ...
 
 
Mijn auto was in 4 minuten aangemeld
 
 
Gegarandeerd de beste prijs
 
 
Bij inlevering kreeg ik onmiddellijk mijn geld
 
 
Geen onderhandelingen met diverse potentiële kopers
 
 
Professionals doen het papierwerk en regelen een gratis terugrit naar huis
Binnen de 24h het beste bod ontvangen en twee dagen later was mijn auto verkocht, vlekkeloos afgehandeld. Top!
 
Kurt uit Antwerpen
Snel en goed voorstel. Makkelijke site, zonder verplichtingen. Een echte aanrader.
 
Sabien uit Oostkamp